Myomy v děloze

Dneska jsem se dozvěděla že mam myomy na děloze ve velikosti 2,5mm až 7,6mm a prý se to musí odstranit,ale bojím se e nebudu moct mít děti,je mi teprve 28let...Strašně se bojím...Nevim jak dal to bude probíhat...Co mam dělat...Děkuji za odpověd.Katka

Odpověď odborníka:

2,5mm (tj. 1/4 cm) a 7,6mm (tj. něco přes půl cm) myomy jsou poměrně malé, jejich odstranění by naopak mohlo těhotenství velmi pomoci - myom může krvácet, může ztěžovat zahnízdění oplodněného vejce, může se zvětšovat a překážet v děloze a může také postupně prorůst celou děložní stěnou a znemožňovat donošení dítěte. Pokud máte obavy, vyptejte se podrobně Vašeho gynekologa, co a jak bude následovat a co máte očekávat.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: