Myon na děloze versus potrat

Dobrý den pane doktore, je mi 38 let a mám dva malé myony na děloze. Dle gynekoložky necháme bez zásahu. Jejich aktuální stav velikosti v tuto chvíli přesně neznám. V loňském roce jsem postupně potratila dvojčata v přelomu 2-3 měsíce bez uvedení příčin a všechna vyšetření jsem měla v pořádku. Po genetické stránce bylo také vše v pořádku. Mohou mít myomy spojitost s potratem nebo je možné na základě myomů neotěhotnět? Pokud by jste měl radu jaké vyšetření podstoupit atd.. ráda ji uvítám. Předem děkuji za odpověď. S přáním hezkého dne Pavla Musílková

Odpověď odborníka:

Na Vaši otázku nelze odpovědět, pokud nemám bližší informace o velikosti myomů a jejich umístění. Obecně - malé myomky,které nedeformují dutinu děložní by neměly být příčinou potratu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: