Myotonie

dobrý den.Zjistily my MYOTONII.chodím k neurologovi,ale mám pocit,že léčení není takové jako by mělo být(i když ta nemoc nejde vyléčit)mám slabost v nohách(chodím o berlých a to ne daleko)bolesti v lýtkách a v pravém stehně a nejistotu v otevřeném prostoru.pak doktor my naordinoval tegretol,bolesti nejsou tak výrazné ale jinak slabost v nohou a nejistota v prostoru zůstává...chtěla bych nastoupit zpět do práce(jsem na neschopence 7 mesíců)ale stav se nelepší..jsem už s toho zoufalá.volala jsem i do Olomouce na fakultku jestli by mě nemohli objednat,ale bez doporučení mě nechcou vzít.chtěla jsem mého doktora obejít,protože už jednou my naznačil,že ho obtěžuji z mými otázkami.přitom jsem člověk který nikdy nemarodil a po doktorech chodil jen nutně...chtěla bych jen jedno ...pokud to jen půjde opět chodit bez obtíží a žít zase tak jak před tím.pokud vidíte nějaký východisko ,byla bych za něj vděčná...děkuji Konečná

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte právo na konzultaci na jiném pracovišti /čím větší nemocnice, tím větší zkušenosti s léčením méně obvyklých nemocí a možnost i výzkumných léků a podobně, proto vám Olomouc plně schvaluji), bude to i uzákoněno. Zkuste požádat o doporučení obvodního lékaře. Bylo by vhodné vědět, jaký druh myotonie to je, je jich více druhů a podle toho se léčí. Pokud tedy máte jen všeobecnou diagnosu, mohl by obvodní lékař napsat žádanku na určení přesné diagnosy vaší nemoci pro fakultní nemocnici v Olomouci. Také mě napadá, že pokud tak špatně chodíte, nebyla by úleva pro vás, aspoň na delší cesty, mít vozíček? Zkuste si poshánět informace nebo se ptejte přímo u neurologa, na vozíček byste, podle mého, při své diagnose, měla plné právo. Přeji hodně štěstí

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: