Myringoplastika

Dobrý den, Chtěla bych Vás poprosit o radu. Je mi 23let, v dětství jsem trpěla záněty středního ucha. Minulý rok jsem měla bolesti v uších, doktoři mě poslali na vyšetření a zjistili, že mám dírky v bubíncích, Byla jsem seznámena s operací-myringoplastika. Dali mi na výběr, buď jít na operaci, nebo ne. Sluch se mi pomalu zhoršuje, výtoky z uší nemám, jen při styku s vodou cítím velkou bolest. Chtěla bych se zeptat na Váš názor, zda je operace nutná. Zasílám zdravotní záznam: Vpravo bubínek zjizvený, ztluštělý s drobnou retrakční kapsou uprostřed, vlevo subtotáloní mezotympanální perforace, středouší klidné. Audio: oboustranně lehká převodní hypacusem. Fowler: vpravo 9,1, vlevo 12.3, spolu 9,9%. Závěr: Rezidua po otitidách oboustanně. Otitis media chronica MT l.sin.. Hypacusis conductiva bilat.levis. Děkuji za dopověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, operaci bych spíše doporučoval, přece jenom u Vás dochází ke zhoršení sluchu. Rozhodně ale ještě celou záležitost konzultujte se svým ošetřujícím lékařem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
myringoplastika | Od: Michaela Zahradníková | 23.9.2010 10:32
Dobrý den, dcera (2 roky) měla na jaře úraz, kdy si protrhla ušní bubínek. Po několika vyšetření zjistili, že je bubínek srolovaný v horní části. Proto nás poslali do Prahy s doporučním na operaci. Tam po 2 měsích zjistili, že se bubínek "vrací" a chybí jí 1/2 bubínku. Minulý týden jsme byli na vyšetření, kde nám řekli, že jí chybí už "jen" 1/4 bubínku. Dcera je objenaná za 14 dní na myringoplastiku. Chtěla bych se zeptat, jestli byste nám operaci doporučili, nebo by bylo lepší ještě nějaký čas počkat, aby bubínek dorostl sám. Po úraze a ani poté žádné problémy a výtoky z ucha neměla. Děkuji za odpověď. Zahradníková
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: