Mžitky, píchání na hrudi, motání hlavy

Dobrý den, mám k vám prosím vás velikánskou prosbu, trápí mě více problémů, teď třeba ne, ale přes léto mě často trápily mžitky před očima, taková malá světýlka, jenom třeba, když jsem otočil hlavu. Druhý problém - bušení srdce, třeba jsem čekal na mámu v autě před Tescem a z ničeho nic se mi rozbušilo srdce, jako kdybych někde běhal, moc nechybělo a volal jsem si záchranku. A do třetice - sem tam se mi z ničeho nic udělá zle, mám pocit, že omdlím, všiml jsem si, že se mi to stává většinou, když jsem mezi více lidmi, třeba do většího obchodu (např. Tesco). Tam jsem se musel opřít o regály, rozbušilo se mi srdce a motala hlava. Byl jsem u svého doktora, tlak mám prý v pořádku a na krevní testy teď čekám, jinak nekouřím, kouřil jsem od 15 do 20, je mi 27. Sem tam jdu do posilovny, vážím 95kg, měřím 185cm. Minulý týden mě od pondělka do pátku každý den chvilkově třeba dvě min nebo méně jednou denně píchlo na pravé straně, asi na plicích. Při nádechu, jako když píchnete jehlu. Už jsem z toho na palici, poraďte mi prosímvás, jaký bych mohl mít podle vás problém? Nevím, jestli vám ještě můžu napovědět, ty cigarety jsem přestal kouřit na vojně, před sedmi lety, protože jsem chtěl jako každý kluk vyzkouset trávu, po jednom potáhnuti jsem sebou sekl na zem a ležel jsem KO, od té doby mám zdravotní problémy, si myslím já, jestli mi to někde něco narušilo, nebo já nevím, taky z ničeho níc se mi udělalo zle, před těmi 7 lety, když jsem byl doma na dovolené a musel jsem si volat záchranku, strašně rychle mi bušilo srdce, byl jsem tam 14 dní, vyšetřili mě od hlavy k patě a nezjistili nic :-) Moc se vám omlouvám za mega dotaz, třeba se konečně dozvím, co mě trápí, strašně moc vám děkuji.

Odpověď odborníka:

To, co popisujete, odpovídá tzv. panickým atakám, příp. sociální či jiné fobii. Jeto problém psychiatrický, nicméně projevuje se přesně těmito fyzickými obtížemi, které skutečně někdy nutí pacienta až volat sanitku. Rozhodně neodkládejte návštěvu psychiatra, obtíže se samy nevyléčí a spíše se budou bez léčby zhoršovat.

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: