Mžitky před očima u náctiletých

Dobrý den, pořád mám bolesti hlavy a začaly mně trápit i mžitky před očima, teda vlastně nezačaly mněla jsem je vždycky ale tedka je mám ve větší míře. Nejsou to ty malé mžitky na slunci, ale někdy strašně velké až přes celé oči.(asi 15-30 to trvá) Strašně mně to trápí a doufám že po prázdninách z toho už budu vyléčená, protože ve škole je to fakt nechutné. Problém je v tom že, je mi teprve 13 a bude 14 a mžitky mívají staří lidé. Myslíte si že mám nízký krevní tlak?? Ještě něco, když zavřu oči ve tmě tak pořád něco světlého vidím a když mám ty obrovské mžitky na oku tak je vidím i se zavřenýma očima, prosím poraďte, Jinak nosím správné brýle a u očního lékaře jsem byla, ale nic mi nenašli.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je potřeba navštívit pediatra a krevní tlak si nechat přeměřit, také by nebylo od věci nechat si udělat krevní obraz,někdy jsou mžitky přítomny u anemie /nedostatku červených krvinek/. Na oční ambulanci chodte na kontroly pravidelně. Pokud se nezjistí nízký tlak, ještě bych se svěřila do péče neurologa, ale pokud i toto vyšetření bude nagativní, nepůjde o nic vážného a je potřeba s tím naučit žít a mžitky ignorovat. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Re: | Od: gabina | 13.2.2013 17:54
mzitkama trpim taky, nekdy jsou soucasti migreny, jindy prichazeji samostatne a trvaji i hodiny. rada, ze je mam ignorovat je od lekare opravdu vynikajici. mohu vas ujistit, ze s tkaovymi mzitkami nejste schopna psat na pocitaci ani delat jine podobne veci, navic po cca hodine se vam z toho zacne motat hlava a ztracite orientaci. to se tezko ignoruje. co treba rakovina ? taky bychom ji mohli ignorovat, co rikate ? jeste, ze vice lekaru neni jako vy.
reagovat
re:Re: | Od: Anna | 14.2.2013 14:28
Gábino, dle mého by doporučený pediatr mohl zjistit a začít léčit jako příčinu nízký
tlak, anémii, neurolog neurologický původ (což je i ta migréna a rakovina)... Slečně
by to mělo pomoct. Moc dalších možností, co by to mohlo být, mne nenapadá. Mně
osobně s tímhle třeba pomohl právě neurolog (mám mžitky, poruchy zorného pole
při migréně). Tak proč tak ostře? Anna
reagovat
re: Ignorovat jste vůbec doktorka?! | Od: Veronika | 22.5.2015 11:19
Tohle je ta nejhloupější rada co jsem kdy od "doktora"
slyšela. mžitky jsou taky jednou s příčin titanie. Vy jako
"doktorka" by jste to měla vědět měla byste říct ať si zajde
na EEG nebo EMG.
reagovat
.. | Od: Tereza | 23.10.2015 23:04
Paní doktorka psala,ať si slečna zajde na
neurologii. Což je právě vámi zmiňované
EEG. Musím se paní doktorky zastat. Léčit
po internetu prostě nejde. Paní doktorka
doporučila vyšetření a víc už udělat
nemůže.
Ovšem taky musím souhlasit s vámi,že
takové mžitky přes očima se nedají
ignorovat. Je to šíleně nepřijemné a velice
omezující.
S pozdravem
Tereza
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zaháníte trápení jídlem? Známe lepší řešení
Články: Zaháníte trápení jídlem? Známe lepší řešení
Období Vánoc a přelomu roku...
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
O bolestech zad aneb Něco tam přece tlačit musí
Články: O bolestech zad aneb Něco tam přece tlačit musí
Velmi často se v poradně...
Alkohol a paracetamol – co tato kombinace může udělat s játry
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x