Na osteoporozu jsem dosta...

Na osteoporozu jsem dostala lék EVISTA.Mám veliký problém jej začít užívat.Podle příb.letáku asi zahušťuje krev a je nebezpečí mrtvice.Možná proto,že jsem zatím žádné léky nebrala,mám psychický problém s tím,že mi nějaká chemie chce ublížit tak zásadním způsobem a někam do pozadí se mi dostává fakt,že by mi měla pomoci.Moc Vás prosím jestli je nějaký srovnatelný lék,který bych mohla užívat.Mám je měsíc doma k lékaři se bojím a v lékárně mi je bez lékaře nevymění což chápu.Děkuji za pochopení a za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Evisty se rozhodně nebojte- udávané nežádoucí účinky jsou totožné u všech obdobných preparátů, riziko mrtvice je velice nízké- jde spíše o právní ochrannou formuli farmaceutické firmy.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jste po operaci? O ránu se starejte pečlivě!
Články: Jste po operaci? O ránu se starejte pečlivě!
U mnoha zdravotních...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Články: Jsou neočkované děti zdravější? Rozhodně ne
Možná už jste slyšeli názor...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Uroinfekce
Články: Uroinfekce
Bolest při močení může být...
Nachlazení, nebo chřipka? Naučte se je rozlišovat
Články: Nachlazení, nebo chřipka? Naučte se je rozlišovat
Vzbudili jste se s ucpaným...
Biologická léčba u revmatoidní artritidy: otázky a odpovědi
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: