Nachlazené 8měsíční miminko

Dobrý den, 8měsíční syn je už několik dní nachlazený. Předevčírem jsme šli k lékaři s podezřením na laryngitidu (měl "štěkavý" kašel). Dušný nebyl, poslech v pořádku. Koupili jsme na doporučení Stoptussin, který dáváme třikrát denně. Malý začal odkašlávat, kašel zní už jinak, ale je čím dál silnější, přidala se čirá rýma a teploty, celkově mám pocit, že se jeho stav stále zhoršuje. V noci se budí max. po hodině, pláče, vypadá, že mu není vůbec dobře. Mám jej vzít na pohotovost? Nebo pokračovat se Stoptussinem, srážet horečku a vydržet, až si tělo poradí samo? Nikdy jsem děti tak moc nemocné neměla, tak nevím, co je ještě u takového miminka běžné. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se stav Vašeho synka horší, je na místě návštěva dětského lékaře, aby ho znovu vyšetřil a poradil Vám s léčbou. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Rýma u miminka | Od: Kajci | 30.12.2015 12:31
Já mám na rýmu u miminek výbornou zkušenost s
mořskou vodou, používám kapičky Quixx Baby, ty
se dají dávat miminkům hned od narození. Naředí
hlen v nosíku a lépe se pak odsává.
reagovat
Nachlazené miminko | Od: OlgaZ. | 21.9.2015 13:44
Na nachlazení konkrétně na rýmu dobře zabírají
kapky s mořskou vodou, pro kojence se dělají od
Quixxu (varianta Baby se dokonce dá dávat hned
od narození). Působí i jako prevence, ale když už
mimčo rýmu má, tak ředí hlen v nosíku a lépe se
pak odsává.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: