Nachlazení a antibiotika

Dobrý den, syn (2 roky) až na 6 nemoc, kterou měl v 5 měsících, doposud nemarodil, žádná rýma, žádný kašel. Až teď dostal rýmu, jeden den pěkně smrkal, druhý den, už moc nesmrkal jen jsem mu párkrát za den odsávačkou odsála hustý bezbarvý hlen, další den to bylo také tak a třetí den už nevysmrkal vůbec nic, mysleli jsme, že je po rýmě, ikdyž stále bylo slyšet, že má zadní rýmu. Dva dny na to mu z nosánku začal téct zelenožlutý hlen tak jsme vyrazili k paní dr., aby nám dala nějaké kapečky, napsala nám pamykon, jinak malýho ani neprohlídla, ještě ten den, dostal syn teplotu max.38 tak jsem mu dala na noc nurofen sirup, druhý den měl také max. 38, ale třetí den v noci z pátku na sobotu měl horečku 39,5, kterou se nám nedařilo srazit, až k ránu, jeli jsme tedy na pohotovost, kde malýho prohlídli, dostal antibiotika, kapičky do uší otobacid a na horečku nurofen střídat s paralenem (čípky), teď 3 dny po té je syn přes den bez teplot, večer ještě malinko teplůtku má 37,4, ale doufám, že jak doberem antibiotika tak to bude dobrý. No a já bych se vás chtěla zeptat jestli bych mohla předejít té horečce a následné léčbě antibiotiky, kdybych se synem, hned jak dostal tu rýmu zůstala pár dní doma a pokusila se rýmu vyležet, nebo by to dopadlo stejně i kdyby jsme byli doma? Jak předejít tomu, aby se mu rýmečka příště nezarazila? Ještě bych se chtěla zeptat od tý noci co měl tu vysokou teplotu se bojí výšek, zjistili jsme to, když ho manžel vezme do náruče, tak se ho malej chytne jak klíště a říká, že má strach, že spadne, nebo se vždycky rád koukal z balkonu dolů a teď se jen podívá a už se schovává , aby nespadnul, může to mít od té horečky, nemůže to být něco vážnýho? A ještě se zeptám zda má smysl dávat synovu moč na rozbor, když nám teď začal každý měsíc marodit se zánětem předkožky, poradila nám to paní dr. na pohotovosti, mohlo by v moči být něco co způsobuje časté záněty? Moc vám děkuji za odpovědi na mé otázky, Michaela.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, co se týče rýmy, rýmu bych doporučovala nepřecházet, sůsledně nosánek kapat, časté smrkání, teplo , dostatek tekutin, klid a pod.Strach z výšky může být mírným postižením vnitřního ucha rýmou, což by se mělo postupně spontánně upravit. co se týče rozboru moči, proti nelze nic namítat i když si myslím, že by neměl poukázat na nic dramatického.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
kliste | Od: paulo | 24.10.2008 18:43
dobry den pred par dny sem si nasel kliste v trislech a citim tlak ve varleti myslite ze to ma nakou spojitost stim klistetm?dekuji sem s Teplic
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: