Nachlazení + šelest v uších

Dobrý den, měl bych trochu komplikovaný dotaz. V listopadu jsem byl darovat v nemocnici krev. Tři dny na to jsem se nachladil (silná rýma, bolest v krku,teplota 38 a dva dny na to kašel). Zatím jsem se léčil doma Ibalginem 400 a Mucosolvanem. Po týdnu jsem šel k doktorovi, který souhlasil s dosavadní léčbou a přidal nosní kapky. Rozbor krve byl až na zvýšenou sedimentaci v pořádku.Asi po týdnu jsem byl krom rýmy a slabého kašle na pohotovosti se slabou tachykardii (tlak 145/90, tep 100/min).Na to mi byl nasazeno 10mg Betaxy.Další den jsem měl už tep i tlak v normě (120/70 ; 65tepů) a šel jsem na kontrolu k obvodnímu lékaři. Ten mi natočil EKG, které jsem měl v pořádku. Pro jistotu mě poslal na echokardiografii, kde bylo vyšetření taktéž v pořádku. Asi po 4 dnech mi zalehlo nejdříve levé a o pár dní pozdějí i pravé ucho (bez bolesti). Doktor ho prohlédl otoskopem, nenašel žádné zjizvení a protože mne nebolelo tak mi dal kapky Sinupret. Zhruba po 3 týdnech se obě ucpané Eustachovy trubice uvolnily. Týden nato mi ale začal slabý šelest (pískot) v obou uších. Doktor je znovu prohlédl otoskopem a řekl, že to může být ještě dozníváním minulého onemocnění a že pokud se k tomu nepřidá závrať či další obtíže, tak časem odezní. Proto bych se chtěl zeptat, zda je to obvyklý stav a mohu nějakým způsobem léčbu podpořit nebo zda mám žádat o další vyšetření. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Ondřej Nikel.

Odpověď odborníka:

Zánět horních cest dýchacích se může těmito obtížemi komplikovat, není to nic mimořádného. Pokud by se stav zhruba do 14 dní nezlepšil, nechte se znovu vyšetřit na ORL. Vy sám nemůžete dělat nic.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: