Nachlazení v těhotenství a stavy úzkosti

Chtěla bych se zeptat, zda může nachlazení (18+1 podle utz) poškodit miminko. Chřipku nemám, jde jen o nachlazení, takže již 3. den mám klidový režim. Dále také trpím pocitem, že mám strach z každého tlaku v děloze (je mi 23, prvorodička) a nemůžu se toho zbavit. Miminko cítím velmi nepravidelně, takže se při jeho delším neozývání děsím. V poradně jsem byla minulé pondělí, jdu až 23.10. Všechny testy (i VV) v pořádku. Je velká pravděpodobnost, že by se miminko přestalo vyvíjet? Nebo se jen zbytečně stresuji? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Zbytečně se stresujete, nachlazení plodu v 19.tý neuškodí, pokud bude teplota, vemte si paralen, vysoká teplota miminku škodí víc. Čím bude mimčo větší, tím víc ho ucítíte.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: