Náchylné šlachy

Je mi 17 let a dřív jsem býval sportovně aktivní. Věnoval jsem se intenzivnímu cvičení převážně s vlastním tělem(gymnastika). Před rokem mě začala bolet kůstka na špičce rameni, zvenku, bolí to do teď, tak jsem zkoušel různé regenerovací pauzy, ale nic nepomohlo..tak jsem začal cvičit dál s pocitem, že můžu..pak to vedlo k velkému omezení ve cvikách, ale pořád se to dalo(chápu, zní to lehkovážně)..dnes když si šáhnu na tu špičku ramene a na povrch lopatky která k tomu rameni vede, tak mě to tak divně bolí..3 měsíce na to mi při jednom cviku(dračí vlajka) ruplo v páteři, tak, že to slyšelo celé fitko..byl jsem s tím u fyzioterapeuta, ale nic vykolejeného nenašel(možná bych mohl navštívit nějakého lepšího)..no a asi tejden na to mě začali bolet šlachy v celym těle, postupně se to zhoršovalo..prostě po zátěži mě místo svalů boleli šlachy..nemůžu dělat prudké, explosivní pohyby, jinak mě ty šlachy rozbolej ještě víc..včera jsem zkoušel po půl roční pauze cvičení si dát normální klik, pořádně jsem se rozehřál, a hned když jsem šel dolů tak se mi natáhla šlacha v předloktí..když si trošku zmáčknu na nějaký části těla nějakou šlachu, tak to zabolí asi tak, jako bych si mačkal modřinu(i na hamstringách), a pak to fakt nějakou dobu bolí jako modřina..kdykoliv mi kamarád dá nějakou ránu, cejtim to víc než kdy dřív..v 17ti se cítim jak nějakej důchodce..přemejšlel jsem o tom jestli bych třeba nemohl mít něco s kostní dření, krví, nebot tak..nebo jestli se mi tim jak mi ruplo v zádech nezablokoval nějakej nerv..PS: hned po rupnutí v zádech jsem přestal cvičit a jen zřídkakdy zkouším kliky..takže mám už 8 měsíců pauzu a lepší se to opravdu nezdá..prosim pomozte mi:( bojim se že nebudu moct nastoupit do nějaký fabriky, protože nebudu moct nést těžký věci, jako teď:(+začali mě bolet klouby, křupat v nich, přeskakovat+zkoušel jsem brát kloubní a šlachovou výživu, ale po výrobku Celadrin to začalo bolet ještě víc+byl jsem opravdu na vysoké úrovni, tak jsem to přeháněl se závažím..děkuji za odpověěd

Odpověď odborníka:

V prvé řadě doporučuji zajít k lékaři, měl by vyloučit, zda se nejedná o aktivní či přechozený zánět. Možností je hodně. pokud se domluvíte na odběr krve, určitě překontroluje nejen markery zánětu, ale i krevní obraz, tím vyloučí i možné onemocnění krve.
Pokud výsledky dopadnou dobře, případně po vyléčení eventuálního zánětu budete muset vyhledat opravdu jiného fyzioterapeuta, který bude schopen zlepšit funkční stav nejen páteře , přitom odhalit, zda není problém charakteru zánětu, kalcifikace , či jiného postižení svalů a šlach v oblasti ramenního kloubu. tyto potíže je třeba řešit, nikoliv se pokoušet znovu a znovu cvičit a strachovat se, .....to nepomůže.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: