Nadbytečný mléčný zub

Dobrý den, včera jsem u dcery (2roky) našla další prořezaný zoubek, ale bohužel by tam neměl vůbec být. Prořezal se jí zešikma nahoře mezi jedničkou a dvojkou. Všechny zuby, které ve svém věku má mít, již má vyrostlé a tenhle "nový" zub je přebytečný. Jsme sice objednaní k lékaři, ale bohužel až za týden a mě ten zoubek nedá spát. Proto bych se vás ráda zeptala jaký je postup u takovýchto přebytečných zubů, je nutné jej odstranit, aby potom stálé zuby narostly správně? A je vůbec možné přímo v ordinaci vytrhnout zub tak malému dítěti? Obávám se toho, že by po takovém zážitku měla doživotní strach ze zubaře. Předem děkuji za odpověď Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, za Váš dotaz. Může se opravdu jednat o přebytečný zub, který se podle situace odstraní již nyní nebo až v době prořezávání stálých zubů. Pokud se odstranění zubu provede šetrně, žádné trauma to Vaší dcerce nezpůsobí. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: