Nadbytek spánku

Dobrý den, prosím Vás, zajímalo by mě, jestli může být problémem přebytek spánku. Manžel naspí více než naše tříletá dcera a přesto je stále unavený a malátný, dalo by se říci bez životní energie. Většinou spí velmi tvrdě až dvě hodiny odpoledne po práci a přesto usíná znovu večer u televize už po deváté. O víkendu i více.Dnes je mi jasné, že to rozhodně nebude dočasný problém, protože trvá u deset let (déle se s manželem neznám, ale myslím, že neměl nikdy dostatek energie). Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Kristýno. Potíže,které Váš manžel má mohou být zapřičiněny mnoha faktory. Důležitou otázkou,kterou bych potřeboval odpovědět je,kolík Váš manžel váží,měří,zda s s něčím léčí,neléčí.. zda bere léky a jaké?Zda kouří,konzumuje alkohol nebo jiné závislostní látky,zda sportuje anebo nikoliv. Zda v noci chrápe a má příznaky,podezřelé ze syndromu spánkové apnoe... atd. Rozhodně by měl být vyšetřen internistou, měl by mít podrobné laboratorní testy, ORL vyšetření. Budete-li chtít další pomoc, zodpovězte tyto otázky a zkuste v noci vyzkoumat,zda nemá spánkovou apnoi. Manželky ji většinou dokážou diagnostikovat stejně dobře,jako spánková poradna :-) Kontakt na mě: mens-sana@seznam.cz Děkuji Vám za důvěru. Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: