Nadledvinky

Je mi 54 let a již 5 rok užívám Hydrokortison na primární nedostatečnost kůry nadledvin. Jiné léky na toto onemocnění mě můj endokrinolog nepředepisuje.Při minulé kontrole krve mě bylo lékařem řečeno, že mám v krvi zvýšený draslík, ale již mě nikdo neřekl, co to pro mě znamená.Kromě přibývajícího objemu břicha a otoků se cítím docela dobře.Prosím o sdělení, zda je tato léčba dostatečná, zda nejde nahradit Hydrokortison nějakým méně devastujícím lékem a jestli mám navíc užívat nějaké minerály nebo vitamíny.(Můj lékař mě doporučil pouze meruňky.)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hydrokortizon je v tomto případě zcela dostatečná medikace. V případě obtíží bych ale doporučoval neodkládat návštěvu lékaře. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: