Nadměrná konzumace mléka batolete

  • Dotaz od: Pavlína Šedivá
  • Publikováno: 14.5.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám dvouletého syna který v posledních týdnech vyžaduje hodně mléka (3/4 - 1 l denně), naopak již odmítá jogurty a jiné mléčné výrobky. Byl do půl roku plně kojen, částečně do 15 měsíců. V rodině nemáme alergiky. Je možné že by si syn mohl zvýšenou konzumací mléka přivodit nějaký druh alergie či jiné zdravotní problémy? Jinak je syn zdravý.

Odpověď odborníka:

Toto množství mléka nebo odpovídajících mléčných výrobků je zcela vpořádku, pokud syn nemá zažívací potíže ( někdy po sladkém mléku bývá zácpa), není důvodu se ničeho obávat.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: