Nadměrná výška-rychlý růst u dcery

Dobrý den,prosím Vás poraďte mi čím by mohla být způsobena nadměrná výška u dcery.Dceři je necelých 12 let a měří 172 cm a váží 63 kg.Při narození měla 3,400 kg a měřila 52 cm. Vždy měla výšku spíše u samého kraje grafu,ale nyní již je úplně mimo graf.Při své výšce je už vyšší než její učitelka.Manžel měří 182 cm a já 173 cm.Myslíte,že je naděje,že se už růst zastaví?Já stále přemýšlím,zda trošku nemůže být na vině i štítná žláza.Pokud bude mít dispozice po mě, já s ní měla velké potíže a nyní jsem 2 roky po operaci.Prosím sdělte mi Váš názor,dcera je už z té výšky dost nešťastná.Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Moniko! Právě proto, že se výška vaší dcerky už zcela vymyká normě, je nutné vyloučit, že se nejedná o závažnější poruchu, například o poruchu sekrece růstového hormónu. Je proto třeba, aby vaši dceru vyšetřil na specializovaném pracovišti dětský endokrinolog, zabývající se poruchami růstu u dětí. Pokud byste měla zájem, můžete se objednat do pražské motolské nemocnice, do ambulance dětské endokrinologie, tel.: 22443 3813. Pro návštěvu ambulance budete potřebovat doporučení od vašeho dětského praktického lékaře. Na problém se štítnou žlázou bych nepomýšlela. Držím palce.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: