Nadměrné ochlupení

Dobry den, chtela bych se prosim informovat, zda mi muzete poradit s timto osobnim problemem : Pred lety mi vyrostl delsi tmavy chloupek na brade. Trochu me to zarazilo, kdyz jsem zena, ale stalo se :-( Tak jsem ho jednodusse vytrhla pinzetou. Po case se vsak zacal objevovat pravidelne a tak jsem take zkusila zbavit se ho ziletkou - jednodusse damskym strojkem. A myslim, ze to byla chyba, jelikoz pozdeji se mi zacaly objevovat po cele brade a pod bradou drobne vousky. K tomu se o nejaky cas pridal fakt, ze tyto chloupky se zacaly objevovat i na nadrech - presneji kolem obou bradavek. Dost me to trapi a obtezuje, nevim, proc k tomu doslo.Napadlo me, zda tyto priznaky nesouvis s nejakou hormonalni ci jinou poruchou napr. se stitnou zlazou. Citim se zdrava, je mi 32 let, nebyvam vubec nemocna krome nachlazeni v zimnim obdobi. neuzivam ani zadnou hormonalni antikoncepci nebo jinou lecbu ci jakekoliv jine leky, ktere by mohly byt napr, nejakym spustecem techto priznaku.Zatim se snazim zbavovat tohoto problemu depilaci, ale je to obtezujici, je nutne denne. Zkousela jsem zjistovat i informace v rodine, zda souvisi s nejakym genetickym problemem, a vim, ze moje maminka si vzdy stezovala na to, ze ji roste knirek.A nevnima to jako komplikaci, smirila se s tim. Jsme obe blondynky. Coz me udivuje, vzdy jsem si myslela, ze tento jev je spise casty u tmavsich typu zen - tmave vlasy apod. Neni to uplne stejny priznak toho, co vzniklo u me. V rodine jinak nikdo nemel problemy se stitnou zlazou. Chtela bych Vas poprosit o posouzeni a radu, jak lze resit ci vyresit. Dekuji Vam. Zdravi slecna Monika

Odpověď odborníka:

Určitě by bylo vhodné provést hormonální vyšetření (pohlavní hormony, nadledviny). Se štítnou žlázou to souviset nebude. Pokud se nezjistí hormonální porucha, může jít čistě o konstituční (dědičnou) zvýšenou citlivost vlasových kořínků k účinkům mužských pohlavních hormonů ( to není žádná choroba). Někdy pomáhá užívání hormonální antikoncepoce a antiandrogenním účinkem. Ale zcela jistě by vám pomohlo laserové ošetření.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Jak zabránit dehydrataci při průjmu
Články: Jak zabránit dehydrataci při průjmu
S průjmem se zaručeně...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První pomoc při astmatickém záchvatu – praktický návod
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku je nejčastějším...
Cukrovka v roli protivníka při hojení ran
Články: Cukrovka v roli protivníka při hojení ran
Cukrovka trápí značnou část...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x