Nadměrné ochlupení, ataky připomínající epileptický záchvat, dívka 3,5 roku

Dobrý den, moje dcera, věk 3,5 roku, měla v minulosti 3 ataky připomínající epileptický záchvat, první ve 13 měsících, druhý v 15 m., třetí v 16. měsících. Od té doby je sledována na neurologii s pravidelnými kontrolami EEG, které je prý v pořádku a vyzrálé na věk dítěte, na magnetické rezonanci bylo také vše v pořádku. Od té doby bere Phenaemaletten 1-0-2. Dcera má tmavé vlasy a oči, takže od narození jak jsou miminka trochu více ochlupena, tak ona byla pokryta tmavým ochlupením, na uších i zádech, věkem se uši spravily, ale na zádech místo toho, aby chloupky ubývaly, tak spíš přibývají, chci se zeptat, zda to nemůže mít souvislost s dlouhodobým užíváním léků. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Petro! Nadměrné ochlupení s užíváním Phenaemalettenu nesouvisí. Pokud je vaše dcerka tmavší fototyp a zvýšené ochlupení je u ní přítomno od malička, nijak bych se jím neznepokojovala. Pokud byste měla pocit, že ochlupení stále přibývá, ukažte ho příležitostně vašemu pediatrovi. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: