Nadměrné ochlupení na obličeji

Dobrý den. Je mi 20 let a v srpnu 2012 mi byla zjištěna Aplastická anémie, podstoupila jsem chemoterapii a poté alogenní transplantaci.4 roky jsem brala hormon. antikoncepci ale v září jsem ji musela vysadit a blokovali mi 11. září menstruaci na 3 měsíce Dipherelinem. Vše proběhlo v pořádku a beru Sandimunn Neoral a sumetolim a Herpesin a po transplantaci mi 2x pichali růstový faktor.. Můj problém spočívá v tom že poslední měsíc mí rapidně a nadměrně narostlo ochlupení na celém obličeji ... Vůbec nevím co s tím mám dělat, je to pro mě hrozné už proto že jsem nikdy takový chloupky neměla. při léčbě mi vypadaly vlasy, ale teď pomalu rostou, ale ochlupení na obličeji mnohem víc a rychleji :/ co s tím?? Bojím se že když začnu něco brát tak mi zase neporostou vlasy :/ Mohlo by to být i tím že jsem vysadila antikoncepci? jelikož z vyšetření mám Štítnou žlázu v pořádku...

Odpověď odborníka:

Dobrý den- milá Markéto, vážím si Vaší inteligence, statečnosti..Moc Vás prosím, řešte zásadně své trápení s lékaři, kteří Vás mají v péči..V lidském těle existují různé souvislosti, řada léků působí nejen na "žádoucí" receptory, ale i na místech, kde je to na obtíž. Lékaři budou jistě respektovat Vaši logickou touhu být krásnou mladou dámou..Nikdo, kdo Vás bude posuzovat "jen" ze slovních popisů, Vám nemůže poradit lépe, než lékaři, kteří s Vámi sdílejí Vaše "stonání".

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: