Nadměrné ochlupení u miminka

Dobrý den, mám 8-měsíčního chlapečka, narodil se dost vlasatý, tyto vlasy mu nevypadaly ale zůstaly mu a dál pokračovaly v růstu. Na rukou a nohou má jemné světlé chloupky, na lepším světle se zdají i trochu tmavší. To mi ještě přijde ok, ale na jedné nožičce nad kotníkem mu začíná růst jeden silný černý chlup a to mě znepokojuje. Mám obavy aby jich za nějakou dobu neměl víc a víc. Co si o tom myslíte? Máme zajít na endokrinologii? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v těchto případech hodně závisí na míře ochlupení Vás, partnera, nebo jiných členů rodiny a také na množství pigmentu (od toho pak závisí, jak výrazné se ochlupení jeví). Pokud by se jednalo jen o stav, jaký jste aktuálně popsala, nebude se to zhoršovat, syn se bude správně vyvíjet a růst, nevidím důvod na znepokojení. Pokud by se něco začalo dít, v první řadě bych konzultovala pediatra a on zváží, jestli Vás na nějakou dětskou endokrinologii odešle. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
STOP svědění kůže!
Články: STOP svědění kůže!
Trápí vás kopřivka či...
Oči upozorní na potíže se srdcem i žloutenku
Články: Oči upozorní na potíže se srdcem i žloutenku
Jsou oči skutečně oknem do...
Trápí vás bolesti hlavy? Možná za to mohou hormony!
Články: Trápí vás bolesti hlavy? Možná za to mohou hormony!
Bolesti hlavy mohou být...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Léčba křečových žil je vizitkou lékařského pokroku
Články: Léčba křečových žil je vizitkou lékařského pokroku
Bály se vaše babičky či...
Sex sám se sebou – masturbace
Články: Sex sám se sebou – masturbace
Ještě v minulém století se...
Z exotické dovolené si můžete přivézt také exotickou chorobu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: