Nadměrné pocení

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaké negativní účinky může mít šalvějový čaj (chtěla bych ho začít pít kvůli nadměrnému pocení). Na obalu je napsáno, že by se neměl pít do 18 let (mně je 13). Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Tato hranice je výrobcem určena jen z opatrnosti, protože nikdo bezpečnost šalvěje u dětí nezkoumal. Pokud vím, jediný zásadní nežádoucí účinek je zástava tvorby mateřského mléka, což Vám však nemusí vadit, nekojíte-li. Proti pití šalvěje bych u Vás neměl tedy námitek. na druhou stranu: žádný léčivý čaj by se neměl pít bez přestávky delší dobu (např. několik týdnů), čaje je vhodné střídat.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: