Nadměrne pocení cukáni ve svalech při stresu

Dobrý den Chtěl bych se vás zeptat á poslední dobou psychicke problemy uzkosti a deprese, dostal jsem atiepresiva nejdříve citalec, který jsem bral cca 5 týdnu, pak mi to paní doktorka změnila na Sertivan, protože ten citalec mi moc nevyhovoval ale je tam napsáno že muže byt porucha ejakulace mám z toho docela strach protože jsem poměrn mladý,a mám partnerku už delší dobuu s tím mám menší problem se stopořením, myslíte že tady tyhle prolemy to pocení, cukání ve svalech prujem mžeýt psychickeho rázu? jaký lek by jste doporučila vy? a jak by se dalo podpořit ta ejakulace např nějákym lekem? Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Obtíže ,které líčíte,se ve stavu psychického napětí vyskytují opravdu velmi často.Antidepresíva s protiúzkostným účinkem-tedy i sertralin,který užíváte,jsou vhodnými léky-jen je zapotřebí značné trpělivosti,než se účinek plně rozvine-obtíže pak ustupují pozvolna-některé dříve,jiné později.Prožívání intimního života je v období,kdy člověk žije úzkostmi a depresemi,nesmírně svízelné.Nedůvěra k vlastnímu výkonu,sebepodceňování,stálé napětí-to vše přirozené funkce pohlavního aktu blokuje.Léky mohou působit oběma směry-někdy opravdu sexuální výkonnost oslabují,u jiného pacienta naopak odstraněním úzkosti vedou v tomto směru ke zlepšení.V období deprese by člověk měl sám k sobě být velmi vlídný a nenáročný-měl by snížit zbytečně vysoké nároky-tedy i v oblasti sexuálního výkonu je třeba shovivavosti/až se celkový stav upraví,dojde ke zlepšení i v oblasti intimního života/

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: