Nadměrné pocení v podpaží

Dobrý den, je mi 30let a od puberty trpím nadměrným pocením v podpaží, které se po porodu dětí ještě zhoršilo. Je to velmi nepříjemné, stydím se chodit mezi lidi. Četla jsem o možnosti aplikace Botoxu do podpaží. Když pominu finanční stránku zákroku, mám obavy, jestli to nemůže mít z dlouhodobějšího hlediska vedlejší negat. účinky. Laicky se bojím např. rakoviny prsu, když pot (a s ním nečistoty z těla)nebude vůbec v podpaží odcházet, nemůže se hromadit v místních uzlinách? děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemusíte mít strach. Nicméně aplikaci botulotoxinu bych doporučoval až jako krajní řešení. Rozhodně bych nejprve doporučoval kontrolu u kožního lékaře a případně také na endokrinologii. Hezký den.

MUDr. Martin Kaláb
MUDr. Martin Kaláb

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Stomatologická klinika 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: