Nadměrné říhání po operaci

Dobrý den, déle než před půlrokem mi byl nalezen peritonzilární absces a následně jsem musela podstoupit odstranění krčních mandlí. Od té doby mě neustále trápí nadměrné říhání, které se objevuje ale pouze při zatažení břicha. Jako by v dutině břišní bylo nadměrné množství vzduchu, které je po zatažení vytlačeno ven. Občas to bývá dokonce tak silné, že mi je na zvracení. Četla jsem,že se to může objevit v těhotenství, ale to vylučuji. Na žádném vyšetření jsem zatím nebyla, jelikož mám strach, že by to mohlo být něco špatného, avšak nemám vůbec představu, co všechno by to mohlo být, zdali by to nemohla byt rakovina žaludku? Jsem si jen jistá, že před operací jsem tímto nikdy netrpěla a že to jistě není normální. Ale je také možné že mezi tímto a operací nemusí být spojitost. Budu vděčná za jakoukoliv odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Lucie, doporučuji Vám podstoupit gastroenterologické vyšetření včetně endoskopie horní části trávicí trubice a ultrasonografického vyšetření břicha k upřesnění příčiny Vašich zažívacích obtíží. Nadměrné říhání je nespecifický příznak, může mít řadu důvodů. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: