Nadměrný růst batolete

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,můj syn 18měsíců měřil na kontrole 96cm a vážil 13kg. Narodil se s porodní váhou 3105g v termínu.Já měřím 168 a manžel 171cm.Všude se setkávám s tím že mi všichniu říkají jak je syn strašně dlouhej na své měsíce.Obvodní doktor mi na kontrole nic neřekl,tak sem si myslela že je vše v pořádku,ale popravdě oproti jeho vrstevníkům je syn o hodně věčí a nemá být nějak po kom.Myslíte si že by mohl mít nějaké zdravotní problémy?Na internětu jsem si zadala v růstovém grafu jeho výšku a váhu a vyjelo mi nadměrná výška nad 97. percentilem.chtěla bych tedy znát váš názor jestli se synem zajít na endokrinologii nebo je vše v pořádku!Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, Váš syn je skutečně na svůj věk hodně velký a endokrinologické či antropometrické vyšetření by bylo na místě. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Diabetická neuropatie
Články: Diabetická neuropatie
Cukrovkou trpí v České...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: