Nádor močovodu

Dobrý den,moje maminka(1940)je po odstranění levé ledvinya l.močovodu pro zhoubný nádor v horní části močovodu.PET CT jinak negativní ani na ledvině nic nebylo.Proto bude nadále jen sledována(cystoskopie á 3 měs.)onkologická léčba prý není nutná.Jen bych chtěla slyšet názor jiného lékaře-slyšela jsem o možnosti biolog.léčby nebo imunoterapie.Nádor byl typu G3T3 což jsem se dočetla,že je dost agresivní často recidivující.Po operaci je nyní 6 týdnů a cítí se dobře(jako dřív).Operovaná byla ve FN Olomouc.Děkuji za Vaši alespoň radu a podporu.Hanka

Odpověď odborníka:

Způsob léčby je většinou dán standartními postupy, které byly vypracovány na základě klinických studií a zkušeností daného pracoviště. Takže u vaší maminky byla pravděpodobně na základě histologického vyšetření, TNM klasifikace a dalších hodnocených parametrů zvolena tato léčba jako dostačující. Imunoterapie i biologická terapie jsou metody vyhražené zase pro určité spektrum pacientů dle jejich konkrétního nálezu. Nicméně by bylo vhodné konzultovat tetno váš návrh s ošetřujícím lékařem, který vám nejlépe sdělí, proč tato léčba je či není pro maminku vhodná a jak dále postupovat.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: