Nádor plic

Chtěla bych se optat, jestli se rakovina plic může objevit během tři měsíců ? Z prvního Rtg byl závěr zanetlive ložisko lecene ATB a pak po 3 měsících po RTG plic byl hned recen nádor. Je možné z Rtg diagnostikovat nádor? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Je možné, že již v době diagnozy zánětlivého ložiska plicního parenchymu zde již byl malý nádor, který ale ještě bohužel nebyl detekovatelný RTG. Na nádorové onemocnění plic může RTG samozřejmě upozornit, k přesné diagnoze jsou ještě zapotřebí další vyšetření ( např. CT plic, bronchoskopie). S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: