Nádor v koleni ?

Dobrý den, už přes 2 i víc měsíce mě trápí bolest v koleni. Nejprve mě poslali na nějake volty do kolene na rehabilitace, potom mi píchali injekce prý mam měkkou chrupavku (nevyvinout nebo co) a já bych se zeptat jestli tam je možnost mít nádor v koleni. Moc děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Při bolestech v koleni u mladých lidí se provede řádné vyšetření včetně rtg. Nejčastěji je zde chondropatie , změny kloubní chrupavky,a to buď kolena nebo jen v oblasti čéšky. Změněná poloha a tvar čéšky k těmto poruchám přispívá. Jedná se u chondropatie o ještě nezralou kloubní chrupavku, která by neměla být přetěžována. Důležité je dostatek vitaminů a minerálů ve výživě, ovoce a zelenina, případně i léky. U některých závažnějších potíží se aplikují některé ortopedické postupy ke zlepšení stavu. Stav se hojí pomalu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: