Nádor vaječníků

Dobrý den, je mi 33 let, menzes pravidelná , 1 porod, poté dvě extrauteriny, na prev. prohlídce mi byl zjištěn nádor na vaječníku 2x3cm. Onkomarkery mám v normě, můj lékař mě pozval za měsíc na kontrolu. Jsem velmi nervozní a samozřejmě se obávám malignity. Chtěla bych se zeptat nakolik mohou být markery falešně negativní? Jak se bude pravděpodobně postupovat dále? Bude se nádor sledovat nebo by mi měl být operativně odstraněn? Mohla bych pak ještě podstoupit asistovanou reprodukci?Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, testy jsou většinou velmi spolehlivé (cca 97%). Pokud bude nádor maligní, rozhodně se o další terapii. Pokud Vám ale i po odstranění jeden vaječník zůstane, neměl by být problém znovu otěhotnět. Přesto se ale o případném těhotenství poraďte s ošetřujícím gynekologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: