Nadpupeční kýla

Dobrý den,jsem měsíc a půl po operaci drobné nadpupeční kýly.Kýla se udelal zrejme z posilovny.Jeden doktor mi nedoporucoval operaci aby mi to pry neprasklo.Ale kcemu tam mit kylu kdyz se muze odoperovat?A nemuzu civit kuli tomu naplno.Rikali mi ze 2-3 mesice nebudu moct cvicit.Chci se zeptat jestli nebudu omezen cvicit jen polovicne.Premyslel sem ze v srpnu bych zacal uz pomalu cvicit..pokud se nebudu citit tak v zari.Nekdo rika ze kdyz sem mel kylu tak je 2x vetsi pravdepodobnisot ze bude znova.Ale posilovna je to jediny co me bavi.Takze se ptam jak to je kdyz maji sportovci po oepraci?vim ze nemuzu zacit hned naplno.bdu se vyhybat tezkym cvikum a vaham.Ale casem bych chtel zase normalne cvicit a budu se snazit zpevnit co nejcice bricho.Neni snad nejaka kyla nejake omezeni snad kdyz je vylecena?jeste to mam trochu tvrdy jizvu a citim jak to je stazeny ten sval trochu,ale den ode dne se to lepsi.Uz muzu delat vic veci..prochazka atd.jen nezvedam nic tezkeho a zybtecne to nenamaham.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel nepíšete, zda byla operace provedena se zpevněním síťkou, nebo bez ní. Vzhledem k tomu, že kýla byla drobná, lze předpokládat, že operace byla bez síťky. Doporučuje se 2 - 3 měsíce břišní stěnu šetřit, ale stejně výsledkem operace je vždy jizva, která představuje oslabené místo v břišní stěně. Myslím, že po 3 měsících by jste mohl začít pomalu zatěžovat i břišní stěnu

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x