Nadváha a euthyrox

Dobrý den, beru již asi 2 roky lék Euthyrox 50 na štítnou žlázu, 1/2 tbl 1 denně ráno.Krev mám docela v normě, ale byly mi zjištěny nějaké uzlíky na štítné žláze a zpráva zněla že štítná žláza je na hranici euth a snížené mezi dvěma možnostmi.přitom krev mám v normě. Prý to beru kvůli těm uzlíkům. Chodím tam jednou za rok a a v loni mi ani neudělal ultrazvuk, jenom pohmatem. Od té doby co beru Euthyrox jsem nabrala 10 kg. Jsem z toho špatná, a tak se ptám, jestli to nezpůsobil ten lék. Jinak chodím plavat, a nepřejídám se, celý život jsem byla, štíhlá, a ještě dotaz zda to není dědičné, dcera je již po operaci štítné žlázy a moje mamka měla též problémy se štítnou žllázou ale tehdy se s tím nikdo nezabýval. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že užíváte minimální dávku levothyroxinu, je krajně nepravděpodobné, že by byl váhový přírůstek způsobený tímto lékem. Sklon k onemocnění štítné žlázy dědičný být může, zvlýáště autoimunitní onemocnění, ale i jiné typy poruch. Příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: