Nadýmání

Dobrý den paní doktorko, prosím o Váš názor. Dlouhodobě trpím menším i velmi silným nadýmáním (v současnosti...). Degasin ani podobné léky nepomáhají. Před cca 3 lety jsem byla podrobně vyšetřena - odběry krve, moče, sono břicha, krevní odběry na alergii na lepek, gynekologické vyšetření, gastroskopii, kolonoskopii. Výsledek: reflux jícnu (nyní v klidovém stavu, při obtížích beru APO-PANTO 40 mg), dále výsledek kolonoskopie: Vinuté dolichocolon s rotací sigmatu, Colon irritable v.s. Domníváte se, že tento nález může skutečně způsobovat mé problémy? Popř. jaké další vyšetření se při těchto potížích provádí? Předem děkuji, Tamara

Odpověď odborníka:

Dobrý den, někdo má sklon k nadýmání a některá jídla snáší hůře než ostatní. Můžete zkusit espumisan, další volně prodejné preparáty. Myslím si, že další došetření nic nepřinese. Je dobré vypozorovat jídla, která to dělají.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: