Nadýmání, bolesti břicha

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu, na jakého lékaře se obrátit. Již delší dobu mě trápí celková únava, bolest v podbřišku ( okolí celé jizvy po císařském řezu- CŘ byl před 20lety) , střídání průjmu a zácpy doprovázené bolestí břicha a konečníku. Nadýmání, neustály pocit plnosti i když nic nesním. Otoky dolních končetin. Chrapot, změny hlasu a kašel,slzení očí a celoroční rýma. Před rokem jsem byla na alergologii, kde mi z testu zjistili, že mám alergii na jaro a na venkovní plísně, dostala jsem alerid ale nepozoruji žádné zlepšení. Rýma,slzení,kašel,chrapot,dušnost - každé ráno , během dne zlepšení a k večeru znova. Bolest břicha byla přisuzována gynekologickým potížím, po návštěvě gynekologa mi byla provedena konizace děložního čípku v prosinci 2015 , všechny kontroly proběhly v pořádku, při vyšetřeních však břicho na pohmat citlivé a bolestivé. Sono v pořádku. Protože se teda nevědělo, co mi způsobuje výše popsané problémy byla OL mi bral krev, a vzorky stolice. Vše v pořádku avšak výsledky na štitnou žlázu byly TSH 5,090, T4 11,95, T3 4,63, byla jsem proto odeslána na endokrynologii, kde se pan doktor podíval na výsledky a řekl, že to je normální, že takových pacientů tady má 10 denně, napsal zprávu OL ,že kontrolní TSH má provést za 2-3 roky a to bylo z vyšetření vše. Už nevím na koho se obrátit. Paradoxně podobně se začala cítit i má dcera r. 2003, před 2měsíci - bolesti břicha, nadýmání , střídání průjmu a zácpy a bolest při vyprazdňování. Bolesti břicha se však stupňovali , tak byla hospitalizována podezřením na apendix. Apendix však ani ze sona, ani z krve nebyl potvrzen, avšak se lékaři rozhodli pro lapadoskopické odstranění apendixu. Po odstranění apendixu nám bylo zděleno, že se v něm nacházeli roupy a proto si máme dojít pro tablety, jinak dceru bude bolet břicho stále. Po operaci je 2týdny, před týdnem si vzala tabletu na roupy , ale stále má potíže - nadýmání , říhání , pocit neustále plnosti a pocity na zvracení. Budu vděčná za jakoukoli radu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Vážená paní Moniko, uvedené obtíže jsou nespecifické, mohou být vyvolány jak infekcí roupy, tak např. při céliakii. Doporučuji Vám domluvit se na koordinaci dalšího postupu s Vaším praktickým lékařem, případně pediatrem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: