Nafouklé a bolavé břicho

Již týden mám zpoždění menstruace, ve středu jsem byla u své doktorky a pichla mi injekci na vyvolání MS. Těhotenství nepotvrzeno ani jiné cysty, dle ultrazvuku. Pouze zánět v pochvě, daný na užívání zaváděcí tablety Naxyl. V pátek vyšetření na urologii, moč, močový měchýř a ledviny v pořádku. Můj dotaz se týká toho, že mám stále takový tlak v podbřišku a občasné bolesti beder. Jako kdyby se mi něco "vařilo " v břiše. Ano, před měsícem jsem se 2x nervove zhroutila, beru antidepresiva. Z Elicei změněno na Itakem. Zvýšená dávka. Byla jsem hodně fyzicky i psychicky vyčerpaná ze zaměstnání. Špatná životospráva. MS se ještě nedostavila, stále tlak v podbřišku a nafoukle břicho. Už jsem z tohoto stavu nervózní a už nevím kam zajít, aby mi sdělili, co mi vlastně je. Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Bohunko,
opravdu se nejvíce nabízí vliv velkého stresu a nepravidelná strava jako příčina Vašich obtíží. Zkuste tedy upravit životosprávu: jíst častěji v malých porcích, v klidu, dbát na to, abyste měla ve stravě dostatek vlákniny, vyvarovat se samozřejmě přesmaženým tukům, ale i dráždivým potravinám-velm dráždivá je např. syrová cibule, česnek, příliš kořeněná jídla- pokusit se i vypozorovat, co Vám vadí.
Velmi důležitý je dostatečný pitný režim, doporučuji také užívat probiotika a pochopitelně se vyvarovat alkoholu, kouření, ale i nadbytečnému pití čaje. V případě neústupu obtíží doporučuji konzultaci s gastroenterologem.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: