Náhlé nadměrné slinění

Dobrý den, v sočasné době užívám antibiotika na zánět močových cest Nitrofurantoin-retard 100mg. Po dopolední svačině (celeální pečivo, sýrová pomazánka, rajčata, se mi udělalo nevolno s pocitem na zvracení a následnou velmi silnou tvorbou slin. Chtěla jsem se zeptat, zda to mohla způsobit antibiotika?Jsou kvalitní? Dále jsem se chtěla poradit, jak dlouho mám tyto antibiotika užívat? Lékař doporučil týden3x1 a dále pak 1 denně, balení obsahuje 50tab. Zánět močových cest se mi často vrací cca 3x ročně. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Vendulko! U zánětu močových cest je Nitrofurantoin antibiotikem první volby, většinou se v plné dávce užívá 5-7 dní, dál je možné pokračovat malou zajišťovací dávkou 1x denně, přesně, jak to doporučil váš lékař. Bohužel při jeho užívání bývá někdy nežádoucím účinkem právě pocit na zvracení, ke kterému patří i nadměrné slinění. Pokud vás budou trápit i nadále zažívací potíže nebo jiné nežádoucí účinky, bude třeba se domluvit s vaším lékařem o volbě jiného preparátu. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: