Náhlý pád, bezvědomí, vysoký tlak, projetí horka po těle

Dobrý den, obracím se na vás s prosbou o pomoc. Babička venku zničehonic náhle upadla. Bylo to ve čtvrtek 28.6. kolem 18. hodiny. Pamatuje si až když se probrala na zemi. Nevybavuje si žádnou malátnost ani nevolnost. Vůbec netuší, jak se stalo, že spadla. Byla pak v šoku, nikdo tam okolo nebyl, na chvílu se posadila a pak došla sama domů. V noci ji strašně bolela hlava nahoře. Při pádu si odřela tvář, kde měla asi dva týdny sešitou ránu po odebrání nějaké pigmentové nebo podobné skvrny, která byla zhoubná. Dále si poranila pravou ruku.Mohla s ní jen těžko hýbat a bolela. Další den jsme tedy babičku dopoledne vzali k lékaři. Na chirurgii jí zjistili, že má ruku zřejmě někde naštíplou v okolí zápěstí a dali jí sádrovou dlahu. Na RTG hlavy nic nezjistili. CT hlavy taktéž v pořádku, neurologické vyšetření také nic neodhalilo. EKG v pořádku. Odběry krve také nic neukázaly. Jeli jsme tedy domů s tím, že si má další den zajít ještě v místě bydliště na vyšetření štítné žlázy (výsledky budou teď v pátek) a na echo srdce a holter. To má bohužel objednáno až na 8.7. Od té doby ji stále bolí hlava, hlavně nahoře a na čele. Již delší dobu bere prášky na vysoký tlak (tuším Ramipril). Tlak přes den po pádu dá se říct normální (cca 135/86). V noci však špatně spí (chodí často na záchod). Asi druhou noc po tom pádu se však v noci probudila, protože se lekla, co se děje. Od noh jí postupně projelo zvláštní horko a postupovalo to až směrem k hlavě. Poté to ustalo. Při tom jí strašně bušilo srdce. Řekli jsme to další den u doktora, ale ten se k tomu nějak nevyjadřoval (neurolog) a přešel to. Další noc se to zase opakovalo, tentokrát jsme jí změřili tlak a měla 190/100 (opět stejné projetí horka a bušení srdce). Babička to popisovala jako projetíé nějakého blesku po obale jejího těla. Byl to prý strašně zvláštní pocit. Každopádně ji to vždy rozruší. Další den jsme to řekli neurologovi, napsal jí nějaký lék na úpravu tlaku, který má brát večer. (+ k tomu ráno ten ramipril). Další noc se to však znovu opakovalo a tlak v noci 160/96 (přestože si večer vzala ten prášek). Na neurologii tvrdí, že se musí čekat až do toho 8.7. na ty další vyšetření, jak dopadnou. Co však má dělat do té doby??? Každý den se bojí usnout, protože se to opakuje stále dokola. Přes den ji navíc hlava stále bolí. Občas mívá zvýšenou teplotu (večer 37,6 a ráno 37,3). Mám strach, aby se jí do té doby ještě něco nestalo. Musím ještě dodat, že babička měla rakovinu tlustého střeva a v ženských oblastech. Odebrali jí dělohu. Bylo to myslím v roce 2003. Dále má zelený zákal, se kterým se léčí. Pravidelně užívá kapky. Budu Vám vděčná za jakoukoliv radu. Nevíme už, kam se obrátit. Připadá mi, že se to nikomu nikde nechce řešit. Předem děkuji Noora

Odpověď odborníka:

Po internetu se diagnóza opravdu dělat nedá. Může jít o projevy výkyvů krevního tlaku, poruchy srdečního rytmu, úzkostnou neurózu a další. Řešte potíže s praktickým lékařem.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x