Nahmat tvrdé břicho od pupku dolů

Dobrý den, mám dotaz. Je mi 19 a minulý týden jsem dostala jsem chřipku a antibiotika k tomu a teď jak občas chodím víc na záchod jsem si všimla ze mám strašně tvrdě břicho na pohmat, moc s přítelem nespim a antikoncepci Ayreen beru pravidelně, ale.ten strach tam je. Zatím jsem nevyzkoušela těhotensky test, ale zároveň jsem začala v prosinci pracovat kde mám větší fyzickou námahu, než jsem byla zvyklá. Může to být i zpevnění svalů nebo spíše se může jednat o těhotenství? A zda až půjdu na kontrolu s chřipkou se mám nechat vyšetřit pohmatem břicha. Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud užíváte hormonální antikoncepci a nejste si vědoma žádné chyby v užívání, je riziko selhání poměrně malé. Nejjistější způsob jak vyloučit těhotenství je ale opravdu těhotenský test. Můžete si ho sama udělat v klidu doma a podle výsledku pak postupovat dál. Osobně si myslím, že těhotná nejste, protože pokud by první projevem byly změny na břiše, znamenalo by to, že těhotenství už je dost pokroočilé.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: