Nahnědlý nehet a strach

Dobrý den paní doktorko, mám na Vás prosbu. Už jednou jsem Vám psala ohledně jednoho névu, dobře jste mi poradila. Nyní k věci. Je mi 37 let, v rodině mám melanom zatížení (můj vl. otec, cca ve 40 letech). Proto se kontroluji často. Dnes jsem si odlakovala nehty u nohou po dlouhé době a zjistila jsem zbarvení nehtu. Nehty už od léta mají v sobě podélné rýhy a na nehtu jednoho palce mám jakoby tmavou skvrnku, která vede i přes podélnou rýhu. Viz foto. Mám hrozný strach o co se může jednat...může to být něco nebezpečného? Děkuji,Petra

Odpověď odborníka:

Vážená paní Petro, stacionární pigmentové skvrny většinou nejsou zhoubného původu.. Pro upřesnění příčiny Vám doporučuji vyhledat dermatologickou ambulanci pro pigmentové névy. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: