Náhodný nález

Dobrý den, do 10 let věku jsem se léčil pro astigmatismus myopicus. Následně brýle vysazeny, kontrola dle potřeby. Nyní je mi 25 let a při náhodném měření mi byly naměřeny hodnoty v přiloženém souboru. Chtěl jsem se zeptat, zda si myslíte že je vhodné nasazovat brýle, pokud problémy se zrakem nepociťuji a případně kolik D bych měl mít na levé, pravé oko a jaký mám astigmatismus. Děkuji mockrát

Odpověď odborníka:

Dobrý den, když nemáte subjektivní problémy a nebolí Vás častěji hlava, tak brýle nejsou potřeba. Prvně si musíte uvědomit, že hodnoty do 0,5 D včetně jsou zcela fyziologické a v naprosté většině případů nevyžadují korekci. Na pravém oku Vám byl naměřen celkový astigmatismus 0,75 D a na levém 0,5 D.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: