Náhradní sladidla v těhotenství

Dobrý den, do zjištění těhotenství (cca do 5.-6. týdne) jsem běžně používala náhradní sladidlo na bázi cyklamátů a sacharinu, tak do 10 tabletek denně. Mohla jsem tím miminku nějak uškodit? Od té doby se jim vyhýbám a testy byly také v pořádku. Děkuji za odpověď, Jana

Odpověď odborníka:

Cyklamát a sacharin nejsou v těhotenství ani mimo něj příliš doporučovány,přestupují placentou, mohou přetrvávat v relativně vysokých koncentracích v těle plodu a přestupují také do mateřského mléka, ale pokud jste je brala jen do 5-6 týdne nemusíte mít obavy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x