Náhradní tableta

Dobrý den pane doktore, měla bych otázku ohledně antikoncepce..Před půl hodinou jsem si zapila antikoncepci, po zapití jsem si všimla, že mám řasenku na prstě (ukazováček) - tímto prstem společně s palcem vyjímám prášek z blistra a následně dávám do úst. Před zapitím jsem si ruce nemyla, jen jsem si je utřela do suchého ručníku (utřela jsem si spíše jen dlaně) a řasenka se z bříška prstu neotřela a tím bříškem prstu ten prášek beru. Chci se tedy zeptat, jestli mám užít náhradní prášek, nebo jestli má ten prášek nějaký obal a ten když se "ušpiní" tak to nevadí? Hormony jsou v jádru prášku nebo už v tom obalu? Moc děkuji a omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale kdybych Vám nenapsala, tak by mě to akorát trápilo. Moc děkuji, hezký den, jana

Odpověď odborníka:

Jestli byl na tabletce kousek řasenky antikoncepční účinek to rozhodně nesníží,nedělejte si obavy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: