Nahřívání zad při rehabilitaci páteře a osteoporoze

Prosím Vás o radu. Mám Sudekovu chorobu v hlezně po operaci a celkovou osteoporozu, hlavně odvápnění kyčelních kloubů na hranici možnosti zlomeniny krčku stehenní kosti. Mám jít na rehabilitaci kvůli bolestem páteře. Je u mne vhodné vzhledem k osteoporoze nahřívání bederní páteře před cvičením a masáží? / Při vířivivých koupelích jsem musela mít pouze málo teplou vodu./ Děkuji Vám za odpověď. Věra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k diagnostikované osteoporoze není vhodné nahřívání, protože to má ne příliš dobrý vliv na tvrdost kostí, podporuje osteoporotické procesy. Pokud je to nezbytně nutné doporučuji jen krátkodobě Solux na měkké tkáně. Masáž, nebo lépe měkké techniky naopak vhodné jsou.

prim. MUDr. Jarmila Zipserová
prim. MUDr. Jarmila Zipserová

Specializace: Rehabilitace (fyziatrie, balneologie a léčebná rehabilitace)
Pracoviště: Neurorehabilitační klinika AXON Praha,
Městská poliklinika Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: