Najedenou mám strach úplně ze všeho

Dobrý večer. pane doktore...chtěla jsem nejdříve jinou paní doktorku, ale jakmile jsem zjistila, že jste tady vy, jako psychiatr tak jsem se rozhodla napsat vám. Já právě nevím jestli by mi pan psychiatr pomohl, protože jsem slyšela několikrát, že prý nasadí jen prášky a víc nepomůže.. ale možná je to jinak.. Já nevím co bych chtěla slyšet.. já jsem poslední dva roky hrozně se změnila.. a nevím čím to je.. já jsem vlastně o všem věděla už jako malá holka ale nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, prostě pohodářka usměvavá ... jenže ze dne na den se všechno změnilo.. nejdřív myšlenky na nemoce že se bojím že ji mám.. potom byl klid a teď vlastně se ve mě nahromadil strach ze všeho.. každej mi říká že si musím sama pomoct, ale já to nedokážu.. Já už fakt nevím co mám dělat je mi ze všeho úzko a dříve jsem byla usměvavá a vyrovnaná.. rodina když brečím tak na mě řvou vůbec mě nechápu.. prostě mi nerozumí.. taky mám strach jestli mi ten psychiatr pomůže úplně na pořád nebo to je jen dočasný.. pane doktore děkuji za odpověď ..

Odpověď odborníka:

Vážená a milá Magdaleno, Z Vašich dopisů vyplývá, že trpíte CHOROBNOU úzkostí (nejen takovou tou, kdy se každý občas něčeho obáváme) a že tedy je to situace zralá k léčení. Léčit Vás může člověk, který to umí. Protože asi nejbližší ze všech bude psychiatr, tak za ním zajděte. Ty řeči, že „nasadí jen prášky“ neberte vážně. Byli tam ti lidé, co Vám to vykládají? Nebyli. Tak ať netrousí pitomosti! Já Vám na dálku mohu poradit jen to, co jsem už udělal, další kroky musíte podniknout sama. Totéž nakonec platí o budoucí spolupráci s psychiatrem: kus toho odvede on a kus (správně určený) je na Vás. Kdybyste si dokázala pomoci sama, už byste to udělala. Hlavu nahoru a hrdě do toho! Radkin Honzák

MUDr. Radkin Honzák, CSc.
MUDr. Radkin Honzák, CSc.

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: