Nakaza

Dobry den mam nekolik otazek 1) Mohlo by dojit k nakaze HIV nebo hepatitidy B, C pri povrchovem poraneni??? Uvedu priklad : Nasel sem strikacku chytl ji za ten druhy konec od jehly myslim ten plastovy kulaty pist jak se macka ktery byl napraskly a ja se rizl o to praskly doslo k povrchovemu proriznuti polstarku ale ne na krev jen sem citil jak to mam narizle pokud bych si poranil skaru nebo podkozi I kdyz sem si to mackal netekla ani kapicka krve hned sem si to omyl mydlem a houbickou 2) Dokaze Vir se uchytit v techto castech a dostat se do obehu?? 3)Vsude se uvadi ruzne doby kdy prezije virus na vzduchu pripadne ve vode. Nekde pisi hodiny , nekde ani minutu Jak tomu tedy ve skutecnosti opravdu je. Zda je nekde opravdu zjisteno jak dlouho je virus schopen prezit A pokud by na tom opacnem konci bylo velice malicke mnozstvi krve okem nepatrne a strikacka by byla v rozpustene vode po snehove brecce mohlo tam zustat nejake mnozstvi viru A ja treba jak sem se rizl a protizl si ten polstarek tim plastem mohl bych se nakazit Pripadne zda mezi priznaky patri i bolest hlavy bez teploty nebo zvetsene asi uzliny v podpazi pri hmatu bolestive Jinak cca 2 dny po tom poraneni me bolelo v krku a cca asi po18 dnech se mi zvetsily asi uzliny v pravem podpazi min a v levem vic a kdyz si to macknu je to bolestive Pak sem mel i nazloutlou stolici Take se mi udelali pud hornim rtem v puse afty a cca po 14 dnech zmizeli Je moznost ze sem se mohl nakazit Pripadne pokud bych byl nakazen a je mi 29let je sance se dozit vysokeho veku nebo ne Protoze sem cetl nektere clanky jak lecba nezabira diky rezistenci Muze to byt a psychicky problem z me obavy Dekuji za vasi odpoved na vsechny me otazky prosim o zodpovezeni pripadne na emai

Odpověď odborníka:

Vážený pane Josefe. Do poradny píšete již po několikáté a stále se stejným dotazem. Odpovědi jsou a budou stejné, nemá cenu, abyste je neustále opakoval. Odpovím ještě jednou a naposledy: ano, k nákaze mohlo dojít, v medicíně není nikdy nic 100% vyloučeno, dokud nemáte v ruce negativní test. Čili žádný lékař Vám touto cestou neodpoví, že jste se nemohl nakazit. I když to ve Vašem případě je spíše nepravděpodobné. Zajděte si na testy, jak Vám již bylo opakovaně doporučováno a přestaňte studovat internet a hledat nepřesné informace tam. Zatím máte výsledky negativní, proto nechápu, proč se mučíte možnostmi, které zatím ještě ani nenastaly! Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x