Nákaza hiv

Dobrý den, chtěla bych se optat na Váš názor. Normálně se chráním kondomem, avšak měla jsem orální styk s osobou, která často střídá své partnery. Asi 5 týdnů po oné události mi netakla tvář (nejsem si jistá, jestli uzlina nebo slinná žláza, mám diagnostikovaný Sjögrenuv syndrom) a teplota se mi lehce zvýšila na 37,1°C. Po 4 dnech jsem to rozehnala ibalginem. Jinde mi uzlina ani nic nenateklo. Avšak musím poznamenat, že to není poprvé, co jsem měla tento problém a proto jsem tomu nevěnovala příliš pozornost. Je možné, že jsem se nakazila HIV a toto byl projev primoinfekce? Od nechráněného sexu to budou již 2 měsíce. Chtěla jsem se také zeptat, jestli existuje i jiná metoda, jak se otestovat (alespon orientačně) a jak/kde se provádí. Ještě jednou velice děkuji, jsem z toho značně nervózní.

Odpověď odborníka:

Infekce hiv je nepravděpodobná ale pokud chcete mít klid můžete si nechat udělat test na hygienické stanici. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nádory mozku
Články: Nádory mozku
Situace v léčbě nádorů...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Moderní antikoncepce a klady s ní spojené
Články: Moderní antikoncepce a klady s ní spojené
Přestože je hormonální...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: