Nákaza hiv

Dobrý den, Už je to asi 7 týdnů co proběhl rizikový pohlavní styk (já pasivně) s mužem a později (já aktivně) se ženou. Byli jsme s partou oslavovat narozeniny, všichni jsme pili z jedné lahve a líbali se. Asi 4 dny na to jsem dostal nějakou virozu. Škrábalo mě v krku, bolelo mě levé koleno, měl jsem průjem a lehce zvysenou teplotu.Tento stav trval asi 2-3 dny.Take se mi udelal belavy povlak na patře, který trvá doteď. Zvětšené mizni uzliny jsem neměl. Myslel jsem si, ze se jedna o primoinfekci HIV a byl jsem z toho v hroznem stresu. Možná proto ten průjem. A ted mám zvetsenou uzlinu na krku ( na levé straně ) a cítím že mám zase zvysenou teplotu. Jinak se citim byt relativně v pořádku. Jen po te psychicke strance je to hrozné, bojím se, zda-li se nejedna o HIV. Myslíte že se jedná o nákazu HIV? D Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Matyáši. Nevím sice, co myslíte "aktivním" a "pasivním" pohlavním stykem, ale pokud jediný kontakt s potenciální nákazou představoval líbání, pak Vás mohu ujistit, že takto se HIV nenakazíte. Pokud jste ale provozoval nechráněný pohlavní styk (orální, vaginální, anální), pak se samozřejmě nakazit můžete. Bez vyšetření a provedení laboratorních testů ale nikdo s jistotou nákazu nevyloučí. Nechte si proto udělat krevní test. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Screening na vrozenou kataraktu
Články: Screening na vrozenou kataraktu
Screening na vrozenou...
Bolest kloubů a suché oči – co mají společného?
Články: Bolest kloubů a suché oči – co mají společného?
Artritida je většinou...
Mozek
Články: Mozek
Mozek je řídící orgán...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nenechte lupénku, aby vás připravila o zdraví nehtů
Články: Nenechte lupénku, aby vás připravila o zdraví nehtů
Ačkoliv může psoriáza nehtů...
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Bojíte se očkování? Homeopatie pomůže zmírnit potíže
Články: Bojíte se očkování? Homeopatie pomůže zmírnit potíže
Počátky očkování jako...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: