Nákaza hiv

Dobrý den, jsem ve 20.týdnu těhotenství a test na HIV na počátku byl negativní. Učím na vysoké škole a dnes jsem přišla do poměrně blízkého kontaktu se studentem, který značně krvácel z ruky (pravděpodobně stržený strup). Řešila jsem s ním něco nad jedním stolem a nemůžu úplně vyloučit, že nedošlo ke kontaktu rukou. Já mám na rukou pár malých oděrek a po chvíli, kdy jsem si všimla, že krvácí, jsem si šla ruce umýt. Chtěla bych se zeptat, zda je možné takto chytit virus HIV popřípadě jinou infekci a zda mám tedy jít na nějaké testy. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, takový přenos je velmi nepravděpodobný, to samé se týká např. i přenosu hepatitidy B apod.

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: