Nákaza hiv?

Dobrý den asi před pěti měsíci jsem měla orální pohlavní styk s promiskuitní osobou - cestovatel navštívil přes 30 zemí, nemá stálou partnerku, ale je to sukničkář. Došlo k výronu spermatu do pusy. A také ke škrábnutí, kdy vytryskla krev. Několik týdnů potom jsem měla popraskané koutky, a také bílý povlak na jazyku. Potom několikrát za sebou bolesti v krku, rýmu... Nyní mě v krku bolí též. Měla jsem i zduřelé uzliny na krku. Vzhledem k chřipkové epidemii, si nejsem jistá. Šla jsem na testy HIV, nemám ale ještě výsledky, přesto se chci zeptat, jestli je vysoká pravděpodobnost, že jsem tuto infekci chytla. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pravděpodobnost je zhruba stejná, jako kdybyste měla nechráněný pohlavní styk. Jak je veliká, to záleží, jak infekční je potenciálně partner. Ve výsledku jsou ale stejně nejdůležitější výsledky testů. Vím, že čekání na ně je velmi nepříjemné a nervydrásající; vydržte.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Nejistota | Od: Allan | 28.5.2015 02:37
Dobrý den
Před rokem a pár měsíců jsem měl nechráněný sex
se slečnou o které dnes vím že užívala drogy
nevím jestli šlo o vpravování žilou a také vím že
měla častý pohlavní styk s lidmi stejných zájmů.S
tou osobou nejsem v kontaktu ale z ničeho nic mi
to proletělo hlavou jako kůlka a začal jsem o tom
přemýšlet a více si o pohlavních nemocech číst a
zjistil jsem že HIV se dlouhou dobu nemusí
projevit.Mám pětiměsíčního chlapečka a přítelkyni
nechci si to ani představovat.Během těhu by měli
provádět určité testy mamince i miminku vyšlo by
to z toho najevo? Předem moc děkuji za odpověď
reagovat
re:Nejistota | Od: uLékaře.cz | 28.5.2015 10:28
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
10 zajímavostí o alergii na mořské plody
Články: 10 zajímavostí o alergii na mořské plody
Tahle přecitlivělost patří...
Srdce
Články: Srdce
Starověk spatřoval v srdci...
Správná výživa pomáhá pacientům s Parkinsonovou chorobou
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Co je to hydrokéla?
Články: Co je to hydrokéla?
Hydrokéla je označení pro...
Tlukot srdce: Na čem závisí jeho rychlost?
Články: Tlukot srdce: Na čem závisí jeho rychlost?
Faktorů ovlivňujících...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: