Nákaza hiv?

Dobrý den, včera v obchodě jsem se řízla do krve o špinavý, rezavý regál. Do tohoto obchodu chodí i narkomané a prostitutky. Vzhledem k tomu, že jsem ve 28. týdnu těhotenství jsem asi příliš úzkostná, ale mám od té doby strach, že jsem se mohla nakazit HIV nebo žloutenkou. Na informacích mi prst pouze zastříkali nějakým sprejem Antivir a těžko říct, zda to byla desinfekce na kůži či na povrchy....jeli jsem pak s manželem do lékárny, kde jsem si ránu vydesinfikovala peroxidem (cca 20 min po poranění), ovšem na veřejné toaletě, takže i tam teoreticky mohlo dojít k nějaké infekci. Vzhledem k tomu, že se testy doporučují až za tři měsíce, kdy mám termín porodu, nevím co mám v této situaci dělat, abych neohrozila dítě. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Udělala jste co jste mohla, Antivir se sice spíše používá na léčbu hemerhoidů ale ránu jste desinfikovala tím čím jste mohla příliš se nezneklidnujte těhotenství to neprospívá, narkomany a prostitutky dnes najdete všude,včetně MHD Hlavně zachovejte klid

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: